help my tach wont work

Post information regarding the modification of Alpines.
paul wallace
Silver
Silver
Posts: 1
Joined: Fri Apr 07, 2006 7:57 pm

help my tach wont work

Postby paul wallace » Tue Apr 11, 2006 11:01 am

installed electronic ignition now tach wont-work.
tryed every thing tech guys at "igniter" said to do ;
resisters adjs ect still no tach. any ideas before i
go back to points i miss my tach :( :(

66tigerMK1A
Silver
Silver
Posts: 57
Joined: Sun Feb 26, 2006 1:27 pm
Club Member of TEAE?: No
Location: Vancouver Island, B.C. Canada

Postby 66tigerMK1A » Wed Apr 12, 2006 9:38 am


66tigerMK1A
Silver
Silver
Posts: 57
Joined: Sun Feb 26, 2006 1:27 pm
Club Member of TEAE?: No
Location: Vancouver Island, B.C. Canada

Postby 66tigerMK1A » Wed Apr 12, 2006 9:45 am

Another article on the subject...

http://members.shaw.ca/tsmit/tachmod/tachmod3.html

GillesB
Silver
Silver
Posts: 47
Joined: Tue Jul 12, 2005 7:48 am
Club Member of TEAE?: Yes
Membership Number: 2815
Location: Toronto

Re: help my tach wont work

Postby GillesB » Mon Mar 19, 2012 5:59 pm

I just fitted an Ignitor to a new replacement Lucas distributor without vac. advance which came with a basketcase SV. The tach worked on cold start but would cut out after a short run. I fitted capacitors which gave me a minimum reading of 2500RPM at idle no matter what I did with the adjustment screw. I finally fitted the needle at the "M" of RPM and moved it in a preload fashion to rest against a rigged stop pin at 0 RPM. That is the only way I could get things somwhat straightened out. I get a credible reading at low RPM's after what the instrument's reading is irrelevant.

I had to modify the Ignitor's mounting base to lower the pickup coil because it sat well above the magnetic rotor and gave no spark at all otherwise.

Gilles


Return to “Modified Alpine”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest